Submenu

In iedere straat moeten bomen staan.

Gemeente Den Haag 11-02-2016 41 keer bekeken 31 reacties

Let op: je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren en mee te discussiëren!

Fiona Bradley

27-03-16 om 17:20

Beste Michiel,

Jouw opmerking is heel interessant en zou een hele goede stelling zijn om ook apart op te nemen. Ik reageer slechts
met mijn mening op de stelling: "In iedere straat moeten bomen staan". Overigens geenszins als een "aanval" op de gemeente hoor. Het geschreven woord, wordt soms jammer genoeg anders geinterpreteerd.

Conny Ruijgrok

27-03-16 om 11:44

Beste Michiel,
Helemaal mee eens, een paar zonnepanelen doen al jaren lekker hun werk en ook een toilet op regenwater is heel handig. Regentonnen zijn mooie aanvulling, de huiskamerplanten zijn hier ook blij mee. Verder is fietsen in Nederland heerlijk en veel fijner dan in de auto in de file. Geniet!

Michiel Cappendijk

27-03-16 om 11:05

Als iedereen de opname van CO2 zo belangrijk vindt, ben ik benieuwd hoeveel van jullie zijn/haar auto wegdoet of vervangt voor een elektrische , huis laten isoleren tot energieklasse A, de droogtrommel de deur uitdoet en overgaat tot elektrisch koken. En als je bovenstaand al doet, hoeveel van jullie hun/haar straatgenoten stimuleert om dat te doen.

M.a.w. hoe ver willen we zelf gaan om van onze straat een groene straat te maken. Ideeën:
- collectieve inkoop van zonnenpanelen uitbreiden met collectieve inkoop van elektrisch vervoer (auto of fiets tbv woon-werkverkeer)
- herbeplanten van versteende achtertuinen. Kijk eens bij je buren of alles betegeld is of niet. Voer de discussie met je buurman of buurvrouw over groene tuinen
- is je straat versteend: in de meeste straten in den haag mag je de eerste anderhalve tegel zonder vergunning weghalen en vervangen voor beplanting

Voor de goede orde: ik leef niet erg milieubewust en vind groen en parken in de stad erg waardevol. In de discussie hieronder wordt er mi veel geschoten (op gemeente?), maar zie ik weinig terug wat jullie zelf gaan doen in je directe omgeving of je eigen huis (36% CO2 uitstoot door onze woningen, 29% door verkeer).

Fiona Bradley

26-03-16 om 11:54

Absoluut! Vraag me altijd al af waarom ze niet in iedere straat bomen planten. Het maakt de buurt mooier en is nog nog eens goed voor de opname van CO2 uit de lucht. Win win situatie lijkt mij. Voor het onderhoud mag mijn belastinggeld met plezier gebruikt worden.

Marleen M.

24-03-16 om 20:18

Mooie stelling: in iedere straat moeten bomen staan...Jaaaaa!! goed plan, ik ben er voorstander van om zoveel mogelijk bomen te planten, op zoveel mogelijk plekken. Afhankelijk van de plek bekijken welke boom geschikt is, namelijk grote, majestueuze bomen aan de lanen, kleinere bomen in de straten, een enkele mooie boom op een versteend plein. Kleine bomen in bakken als ze niet in de grond geplant kunnen worden (bv als er kabels in de grond liggen), sierfruitboompjes (bv Malus, Kweepeer, Mispel...).
Geen bomenkap op de Scheveningseweg!

Benodigde bomenkap (bv populieren) gefaseerd uitvoeren.

Sander Westerduin

24-03-16 om 16:29

Ik ben ook voorstander van veel meer bomen in Den Haag en ben vooral tegen het kappen van oude bomen ter bevordering van wat dan ook! Het aanplanten van meer bomen vind ik zo vaak zo'n onzin argument; een boom van 60 of 70 jaar neemt toch wel een hoop meer CO2 op dan een nieuw aangeplant boompje...

Jasper van den Burg

23-03-16 om 9:23

Helemaal mee eens!

Mijn straat (Den Helderstraat) is een mooi voorbeeld van hoe koud en kil een straat kan zijn als er geen groen in staat. Ik denk dat het ook voor de hele straat goed is aangezien de huizen aantrekkelijker worden voor kopers, staan nu veel huizen te koop.

Edward Schouten

22-03-16 om 11:00

Ik ben voorstander van veel meer bomen in Den Haag en ben vooral tegen het kappen van monumentale bomen ter bevordering van de infrastructuur. Er moet alles aan gedaan worden om deze bomen te redden.

A Bakker

20-03-16 om 9:55

Natuurlijk moeten er in iedere straat bomen staan! Architecten en planologen illustreren hun ontwerpplannen met bomen. Niet voor niets, want dat maakt het plan aantrekkelijker. Na de uitvoering komt het er vaak niet van. Is er iemand bij de gemeente die dat controleert?

Melanie Vries

18-03-16 om 20:55

Eens!!

Herma van der Broek

18-03-16 om 11:31

Waar blijft de voorbeeldfunctie van de gemeente? Een gemiste kans in de nieuw aangelegde Grote Marktstraat. Voor elke plek en straat is een boom te bedenken die hier kan en mag groeien. Bomen verkoelen, nemen CO2 op, 'verzachten' alle harde en dode elementen en laten de seizoenen zien.

hans sparnaay

16-03-16 om 0:04

Prima idee. Men komt er toch ook steeds meer achter dat bomen en groen gezondheidsbevorderende invloed hebben op ons? Misdaad is lager in groene omgeving, straten worden minder heet in de zomer, enz.
In het stuk Valkenboskwartier waar ik woon (Edisonstraat) zie ik alleen maar stenen en dat is deprimerend. Graag bomen!

Arthur Boddéus

15-03-16 om 17:05

Heel graag! Uitzicht op groen doet een mens goed. En sommigen wonen op twee hoog, dus niet van die jonge boompjes: vervang volwassen bomen liever door exemplaren die ook al een beetje body hebben.
En goed diep planten zodat de wortels niet door de straat komen.

Clara Visser

15-03-16 om 16:14

mee eens. Wel zijn goede groeiplaatsen noodzakelijk. Niet alleen bomen van de 3e grootte ook bomen van de 2e en 1e grootte.

Conny Ruijgrok

04-03-16 om 10:58

Bomen en andere natuur, we hebben het zo nodig. Veel beter dan onnodige straattegels en asfalt. Wel jammer dat de diversiteit aan soorten bomen wat achter blijft, waarom geen bomen planten die er leuker uitzien (kleur) en die zeldzaam zijn.

Annemarie Halberstadt-de jong

24-02-16 om 1:05

Jazeker, nu we zo met het milieu bezig zijn moeten we de lucht zuiverende werking van bomen ten volle inzetten.Zou het geen leuk idee zijn om ook eens een aantal vruchtenbomen aan te planten?Je hebt dan in het voorjaar mooie bloesem en in de herfst het fruit.Dit lijkt me ook voor jonge kinderen heel leerzaam,dan zien ze waar fruit vandaan komt.

Florine Kuethe

23-02-16 om 21:28

Ja! Want onderzoek toont aan dat mensen gelukkiger en gezonder zijn met bomen in de buurt, huizen in straten met bomen zijn meer waard, in straten met bomen is minder criminaliteit, bomen gaan hitte-stress tegen, helpen tegen wateroverlast, dempen geluid, filteren fijnstof en oh ja, ze produceren ook zuurstof.

Helena Meerburg

22-02-16 om 14:59

Absoluut, hier op Scheveningen in het geuzenkwartier is het te triest voor woorden. Alleen versteende straten dus kom op gemeente de stoepen zijn hier in de Datheenstraat breed genoeg om er leuke bomen te plaatsen dat geeft de straat ook een mooier aangezicht wanneer de mensen naar het havengebied lopen.

Jorn van der Veen

22-02-16 om 1:12

Zeker weten.

Sabine Peters

21-02-16 om 20:28

Helemaal mee eens

Titia van der Voort-Wenneker

21-02-16 om 14:01

Ja! Een straat zonder bomen is geen leefbare straat.. Ik vind het onvoorstelbaar dat stadsplanners straten ontwikkelen zonder groen. Of dat er plannen worden gemaakt voor kap zoals op de Laan van Meerdervoort of de Veenkade.
Er worden de laatste jaren veel te veel bomen gekapt (bijv. Koningsstraat), waar soms (met 'geluk') schampere jonge boompjes voor worden teruggeplaatst.

Arjanti Sosrohadikoesoemo

20-02-16 om 13:04

In mijn straat staan helemaal geen bomen! Maar ik zou het heel fijn vinden als dat wel het geval zou zijn!
Verder moeten de prachtige oude bomen die er zijn, vooral blijven staan!!! Er staan er teveel op de nominatie om gekapt te worden! En waarom? Omdat het onderhoud te duur is?

Monique Groenewegen

20-02-16 om 0:35

Ja en wat er staat graag laten staan overal worden prachtige grote bomen gekapt en komen er sprieten voor terug. Ik wordt er helemaal gek van. ( voorbeeld Koningsstraat, Neherkade)

Debbie Verhagen

19-02-16 om 19:59

Volledig mee eens

Toi van Gelder

19-02-16 om 18:01

dat zou een mooi streven zijn. maar een betere zin is deze: in iedere straat moeten de bomen blijven staan.

Enny Kleikamp

18-02-16 om 22:32

Als daar ruimte voor is èn als de vormgeving van de straat dat toelaat. Verder moeten bestaande straatbomen gekoesterd worden.

Martien Versteegh

18-02-16 om 10:15

Bomen vergroten de leefbaarheid en zijn een goede manier om hittestress en wateroverlast tegen te gaan. Dus hoe meer bomen, hoe beter!

Michiel Cappendijk

16-02-16 om 23:24

Groen wordt soms opgeofferd voor parkeerplaatsen. Begrijpelijk, maar uiteindelijk spannen we daarmee het paard achter de wagen.

bram timmerman

15-02-16 om 16:27

Indien enigszins mogelijk (en dat is het in de meeste straten) is openbaar groen een waardevolle toevoeging voor het straatbeeld en leefklimaat. Ja dus!

Annemieke de Knoop

15-02-16 om 12:53

absoluut

S. Jansen

15-02-16 om 9:45

Volledig mee eens! Wanneer iedere straat in de stad (veel) bomen heeft krijgt een straat een heerlijk leefmilieu. Vogels zoeken de bomen op, in warme zomers geven bomen schaduw en houden straten koeler en het geeft een prettige straat om te leven.

Cookie-instellingen