Let op: je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren en mee te discussiëren!
In een voorgand groenbeleidsplan stonden enkele 'groene parels' omschreven. Ik zou er voor willen pleiten ook het groen-blauwe lint van de Valkenboskade als een parel binnen het groenbeheer te gaan beschouwen. Bijzonder ook door het gaandeweg ontstaan van een arboretum in de stad. Mussen, overwinterende grote zaagbekken, kuifeendjes, dodaars, soms een ijsvogel en de ijsduiker zat om de hoek. Er kan nog wat geïnvesteerd worden in herstel van het hondentijdperk en het opvangen van de deuken die kaderandherstel teweeg zal brengen. Verder zijn er ondanks aanplant van nieuwe bomen nog zieke en dode bomen te vinden.Bij het kiezen van straatbomen zou vaker voor orginelere soorten gekozen kunnen worden. Wat te denken van een straat met steeneiken? Het is jammer dat bij het herstel van de iepenkathedraal aan de Nachtegaalllaan niet voor de eikencultivar met opgaande takken is gekozen. Maar de kathedraal is hersteld.Voorlichting over de historie is ook een wens. Zoals de rijke geschiedenis van de Bosjes van Poot, de buitenplaats, de stinsenflora...momenteel is daar ter plekke niets over te lezen, zelfs niet op een ANWB bordje.
Bewoners moet zeker betrokken worden en veel inspraak hebben. De stad is tenslotte van de bewoners.
Bewoners moeten betrokken worden bij ingrijpende veranderingen aan de groenvoorziening in hun buurt.
Leuke reactie van Eric Wisse, sluit ik me helemaal bij aan!
Op plekken waar veel steen is het aanbrengen van groene daken en terrassen om het leefbaar te maken. Bomen en planten zorgen voor zuurstof in een verstedelijkte omgeving. Samen met bewoners uitwerken omdat groen ook aandacht voor onderhoud nodig heeft.
Misschien sluit ik niet helemaal aan, maar ik wil graag wat suggesties kwijt als input voor groenbeleid. Streef variatie in straatboomsoorten na, er is zoveel mogelijk, steeneiken, tupulobomen, etc. Ook inheemse bomen ivm aansluiten ecosysteem, zoals gewone lijsterbes ipv zweedse meelbes en els ipv cultivar van els waar sijsjes geen voedsel in vinden.Rozemarijn in boomspiegels: minder last van hondenpoep, kosten onderhoud lager, voorkomt uitdroging. Misschien ook experimenteren met gras, sedum, gele, paarse, gevlekte dovenetel, hondsdraf.Wilde kamperfoelie in dikkere straatbomen die geen schade meer kunnen ondervinden: goed voor insecten en mooie, geurende bloemen. Ook: clematis, klimroos.Bomen niet standaard herplanten in bestaande plantgaten; kijken naar de te verwachten omvang en zorgen dat iedere boom mooi uit kan komen. Of bewust kiezen voor samen dicht opeen opgroeien tot één kruin.Zorg voor mussenstekken. Op Mient blazenstruik verdwenen, kwetterplek mussenkolonie. Mussen zijn zeer honkvast en hechten aan hun struik. Kunnen vetrekken als er iets veranderd. Plantsoen: voorzien in zand voor zandbadMensen van HWB ook in het groen laten rapen. Kijken naar mogelijkheden om vrijwilligersgroep te starten voor rapen van zwerfvuil specifiek in het groen. Vuil op talud Valkenboskade neemt toe.Jonge straatboomaanplant consequent water geven. Dat gebeurt, zul je denken, maar helaas gaat dit ook veelal mis. Nu nog vaak sterfte, kapitaalvernietiging. Zonde van alle moeite.Oude gemeente-actie 'Hart voor een Boom' opnieuw inzetten, maar nu on-line.Optreden tegen dichtstraten boomspiegels door particulieren, ophogen boomspiegel met 30 cm aarde tbv boomtuintje waardoor de boom schade ondervindt, fietsen tegen bomen. Richtlijnen boomtuintjes on-line, eventueel standaard hekjes aanbieden.Tot zover. Probeer per item te reageren.
Groen kan groener , als bewoner van het Huygenspark heb ik en andere bewoners een gegronde vrees voor de drastische achteruitgang van het park en zijn monumentale bomen. Jaarlijks vindt er een evenement plaats genaamd Carnivale een kermis attractie die steeds grotere vormen gaat aannemen en een zware belasting betekend voor het Huygenspark en zijn onvervangbare monumentale bomen. .Het begon als een kleinschalig evenement in 2009 maar zelfs dat was al een te grote belasting voor een klein stadspark als het Huygenspark.Bovendien waren er nog weken daarna de sporen van het festival terug te vinden, diepe geulen en wielafdrukken van zware vrachtwagens, kuilen vol water, stro en ander afval. Dit Jaar vierde de megalomanie hoogtij, meer attracties en een bezoekersaantal van 17.000 . Het zou beter op z’n plaats zijn op het Malieveld, de massa mensen en zoals de geplaatste generatoren (gewicht per stuk van 750kg.) die tijdens het evenement volop hebben staan draaien vormen samen met de mensenmassa, draaimolens, vrachtwagens etc. een bodem verdichter in optima forma.Maak van het Huygenspark een groen monument dan is het probleem opgelost.
Aanstaande dinsdag kan ik niet bij 't Stadsgesprek zijn, ik ben dan aan 't werk. Maar ik blijf graag op de hoogte van de uitkomsten en de volgende keer probeer ik erbij te zijn.
alweer ben ik het helemaal met mevrouw Visser eens.
Ik denk graag mee. We hebben zelfs wel eens een onafhankelijke deskundige erbij gehaald (populierenvervangingsplan). Andere bewoners hebben dat ook gedaan (Laan van Meerdervooort, Veenkade en Toussaintkade). We hebben wel eens de dubbele doelstelling aanbevolen (of - als nodig - een driedubbele doelstelling). De gemeente geeft toch telkens andere belangen en haar eigen mening voorrang. Dat werkt dus niet. Wat ik graag zou willen is een constructieve houding over en weer waarbij andere meningen even zwaar mogen meetellen.
Dag Herma+van+der Broek, aan constructieve deelname hebben we het meest! Kom je aanstaande dinsdag ook naar het stadsgesprek om mee te praten?
Graag wil ik constructief meedenken. Meer groen betekent niet op voorhand meer onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het vol strooien met grascrocus in het gras van de tramsporen. Dit geeft het effect zoals te zien aan de Lange Voorhout.
Jazeker wil ik meedenken.
in het Westbroekpark werkten vroeger wel 16 tuinmannen, nu nog maar 3. en dat is te zien. als we nou mogen meedenken dan zou ik ervoor pleiten om weer een behoorlijk aantal echte tuinmannen aan te stellen die dat mooie park goed onderhouden!
Het groen in de straat is van lage kwaliteit. Onlangs zijn eindelijk diverse zieke bomen weggehaald. De vraag is wat ervoor terug komt en of de wat grauwe uitstraling van het groen (en de parkeerplaatsen) niet wat opgefrist kan worden.
Ja, ik wil meedenken en meehelpen. Maar alleen als overleg open en oprecht is, als bewoners ook echt zeggenschap krijgen en als het leidt tot concrete actie. Nu wordt te vaak nepoverleg gevoerd. Dat is zonde van ieders tijd en niet goed voor de verhouding tussen burger en gemeente.
Ook al ben ik het wel eens met de reacties betreffende de kapwoede hieronder,volgens mij gaat deze vraag daar niet over.Jazeker wil ik meedenken en meehelpen voor meer groen.
Ik woon niet in Den Haag, maar doe samen met collega's onderzoek naar de relatie tussen groen en gezondheid. Het is inmiddels bewezen dat groen een positief effect heeft op gezondheid van mensen. Op de mentale gezondheid. Maar ook op de fysieke gezondheid, omdat groen aanzet tot wandelen en fietsen; bewegen. Als er belangstelling is, kan ik of één van onze collega's zeker meer informative geven.
Ja positief als de buurt kan meedenken en betrokken wordt. Ik heb zeker interesse om mee te denken. Met 2 kleine kinderen lastig om momenteel veel te kunnen meehelpen, maar zodra daar meer ruimte voor komt ook graag. Ik vind daarbij wel dat de gemeente verantwoordelijk is voor een goede groene basis, en dat niet aan de buurt over moet laten.
op vragen gaat men niet eens in: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/gemeente/document/Aanvullende-vragen-over-de-bomenkap-1200-bomen-TNO-Ypenburg-GroenLinks.htm
er is geen dag zonder slecht nieuws, dit moet echt stoppen: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3068817/TNO-mag-1200-bomen-kappen-op-eigen-terrein-in-Ypenburg
ik sluit me aan bij mevrouw Visser. het groenbeleid van Den Haag laat ernstig te wensen over. dat de bomen van de Scheveningseweg gekapt dreigen te worden waardoor deze monumentale oude weg van zijn kenmerkende schoonheid wordt beroofd is een voorbeeld van dat slechte beleid. ook hebben we de populieren op de Kennedylaan en de bomen op de Veenkade. de bomen op de Nieuwe Parklaan en de Koninginnegracht zijn al gekapt. Binckhorstlaan, Koningsstraat, overal worden de bomen gekapt! bewoners moeten nota bene naar de rechter om de bomen te behouden. parken worden vernield: het Rozenpark aan de Jozef Israelslaan is vernield! ze hebben de boomwisteria's weggehaald! Arendsdorp: de beuken gekapt! Westduinpark: alsof er een tank door de duinen is geraasd! dat is een heel slechte ontwikkeling en heel slecht groenbeleid. en dat er een plan op tafel gelegd wordt dat de Scheveningse Bosjes totaal wil vernielen (4000 bomen kappen!) is natuurlijk helemaal een schandaal! het mag ook helemaal niet, maar dat lijkt kenmerkend te zijn voor het groenbeleid van de Gemeente: het mag niet maar we doen het toch. heel slecht beleid!het is niet alleen dat de inwoners van Den Haag willen meedenken en meehelpen maar de Gemeente moet eindelijk eens naar die inwoners luisteren. dat schijnt heel moeilijk te zijn. maar daar moet echt een cultuuromslag komen. dat kappen van bomen en dat vernielen van parken, bosjes en duinen moet ophouden!
in de praktijk blijkt dat het groen van de stad Den Haag bij de politiek, stadbestuur en gemeenteraad niet in goede handen is. Men durft zelfs over te gaan op het verwoesten van het aanzicht van de historische verbindingsweg de Scheveningese weg. Het lijkt me van groot belang dat bevolking meer invloed krijgt op het desastreuse beleid van de overheid. Die vergeet namelijk keer op keer dat ze werken voor de mensen en dat de bevolking het salaris betaalt dat zij elke maand gestort krijgen.
Zolang je als buurt ook echt de kans krijgt je plannen ten uitvoer te kunnen brengen!!!
Dat doe ik en heb ik gedaan, maar het overleg blijkt geen echt overleg ,maar meer het achteraf goedkeuren van plannen van de gemeente, waarbij er aan minimale details nog gesleuteld kan worden.
Ja, dat lijkt me interessant. Er hoeft echt niet over elke grasspriet een bijeenkomst te zijn, maar het kan heel leerzaam en verhelderend zijn om eens van gedachten te wisselen over de visie en aandachtspunten.
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.