Submenu

Klimaatverandering tegengaan is een taak van ons allemaal.

44 keer bekeken 9 reacties

Let op: je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren en mee te discussiëren!

Marleen M.

24-03-16 om 20:25

We kunnen allemaal meehelpen om klimaatverandering tegen te gaan. De gemeente kan hierin faciliteren door een actief en ambitieus groenbeleid te initiëren. Er zorg voor dragen dat de bomen in de stad zoveel mogelijk behouden blijven, zodat deze kunnen bijdragen aan een goed klimaat, minder CO-2-uitstoot, minder hitte-eilanden, schaduw en zuurstof.
Daarnaast (even iets heel anders..) huisvuil gescheiden inzamelen....ondergrondse huisvuilcontainers: restafval, groen(tuin)afval, plastic, glas, papier enz. Hier is nog een grote slag te slaan.

A Bakker

20-03-16 om 10:10

Een beter milieu gaat ons allemaal aan, lijkt me. Zie Parijs.

Clara Visser

11-03-16 om 13:01

Ja klimaatverandering tegengaan is een taak van ons allemaal.
Bomen zijn onmisbaar voor de klimaatbestendige stad. Op initiatief van de Bomenstichting Den Haag en Hitte-eilanden zijn 2 bomen geplant in het Hennyplanstoen. Dat is een druppel op de gloeiende plaat want er zijn veel meer nieuwe bomen nodig in de stad waar de temperatuur 8,°C hoger ligt dan daarbuiten. Om dat temperatuurverschil te compenseren met bomen zou er 40% meer bedekking met bomen (groen) moeten zijn. De gemiddelde leeftijd van bomen in Den Haag moet drastisch omhoog: van ca 30-40 jaar naar minimaal 60 jaar.
Bij het verwijderen van bomen dient rekening gehouden te worden met hun rol in de waterhuishouding. Een volwassen eik neemt 150 liter water per dag op. Een volwassen populier neemt 10 maal zo veel water op.
Verder: de tegeltax en "tegel eruit, plant erin" invoeren voor alle bewoners met een tuin. Groene daken.

03-03-16 om 12:10

Titia van+der+Voort-Wenneker

Dank voor de suggesties Titia. Wat is voor jou de belangrijkste uit de suggesties die jij doet? Welke helpt jou om met het thema aan de slag te gaan? En hoe zou je deze invullen?

Toi van Gelder

23-02-16 om 16:27

natuurlijk. daarom moet de Gemeente verstening in de stad tegengaan en niet beton leggen waar nu natuur is. geen bomenkap, geen strand en duinen opofferen en de natuur, bosjes en parken die we hebben heel goed onderhouden. dat is echt nodig. noodzakelijk ook.

Titia van der Voort-Wenneker

21-02-16 om 14:28

JA. En als gemeente: help de bewoners van Den Haag daarin. Met stimuleringsmaatregelen, educatie, informatie, subsidies, vergroeningsprojecten/buurtprojecten waar je aan kan deelnemen...

Arjanti Sosrohadikoesoemo

20-02-16 om 12:48

Zeker!
Dus help als gemeente je bewoners daarin! Meer subsidie voor groene daken. Informatie voor musvriendelijke daken, vleermuiskasten, wind- en zonne-energie ect!

Caroline de Boon

20-02-16 om 12:15

Mee eens, heel belangrijk, het is goed als we allemaal ons best doen, bomen planten,vergroenen, woning beter isoleren, minder auto rijden, doe mee!

Jorn van der Veen

20-02-16 om 0:06

Eens, en de gemeente Den Haag doet op dit punt veel te weinig. Waarom is er qua duurzaamheid niets gedaan met het nieuwe Centraal Station? In Rotterdam is er 10,000 m2 zonnecellen op het dak gepland en warmte koude opslag. Wat is hier in Den Haag aan gedaan? Er is de afgelopen jaren een minuscule subsidie verstrekt voor groene daken, maar de Gemeente Den Haag heeft hierin niet bepaald een voortouw in gehad. Plekken als de Bibliotheek/ politiebureau/ stadsdeelkantoor Segbroek, heeft een groot dak waar groen dak zeer functioneel zou zijn, en er overigens ook zonnecellen geplaatst zouden kunnen worden. Die laatste investering verdiend zich ook nog terug op termijn en maakt zelfs winst. Zien we de gemeente enige serieuze investeringen doen op dit vlak? Nee. De minimale subsidies die de gemeente levert, zijn niet veel meer dan een Green washing project. Allemaal leuke goedkope reclamespotjes, maar die zetten geen serieuze zoden aan de dijk. Wanneer er dan toch geïnvesteerd wordt in De Pier, leg er dan zonneceltegels op. Het aantal zonuren in Scheveningen is relatief hoog, omdat bewolking er door de wind sneller wordt weggeblazen. Goede plek voor zonnecellen dus.

Cookie-instellingen