Takkenroute t/m 21 april: Tuinafval gratis op laten halen

20-03-2023

Begin

20-03-2023 om 09:00

Einde

21-04-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 20 maart tot en met 21 april 2023 haalt de gemeente gratis snoeihout en takken op. Je kunt hiervoor nu een afspraak maken.

Afspraak maken
Je kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Hoe bied ik het aan?

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
  • Bied het snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van jouw afspraak.

Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?
Van het snoeihout van de Haagse takkenroute maakt de gemeente compost. Deze compost wordt gebruikt voor tuinen en parken. Door het tuinafval apart aan te bieden, werk je mee aan een beter milieu. De takkenroute is er 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar.

Klein snoeiafval en bladeren 
Klein snoeiafval en bladeren kun je in de gft-container (kliko) doen. Dit kan het hele jaar door. Heb je veel afval en help je mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een tweede gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Denk ook aan broedende vogels
Voor veel bomen en struiken is maart een prima maand om te snoeien. Snoei liever niet later in het voorjaar. Een boom of struik heeft anders extra tijd nodig om te herstellen. En als je op tijd snoeit, is de kans veel kleiner dat je broedende vogels stoort. Lees hier meer over het broedseizoen. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.

Cookie-instellingen