Fietstoer langs lokaal Haags voedsel

06-09-2022

Begin

02-10-2022 om 10:00

Einde

02-10-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het is misschien wel de lekkerste fietstour van Den Haag. In elk geval de meest verrassende. Want weet je dat er best veel eten en drinken van eigen Haagse bodem en de Noordzee komt? Ontdek het en doe zondag 2 oktober mee met een van de vier inspirerende fietstochten langs lokaal voedsel.

Kies uit een van onze vier routes op basis van vier voedselthema’s:

Route 1: Groente in en rond de stad (13 km)
Verleden, heden en toekomst van de groentes op ons bord. Waar komen de groentes op jouw bord vandaan? In deze route rijden we onder andere langs  buurtmoestuinen, voedselbos Het Achterland, het Voedsellokaal van Lekkernassûh, distributiecentrum ABC Westland, een wormencomposthotel, de eerste winkel in Nederland van Rechtstreex, CSA van Pluk, Westlanddruif en de Groene Matties waar mensen samen groentes telen naast hun flat.

Route 2: Zee, vis & wier: Scheveningen- en kustroute (8 km)
De zee en rivieren zijn van oudsher een rijke bron van vis en schelpdieren. In deze route rijden we onder andere door de Zeeheldenbuurt, bezoeken Muzee en komen door de Scheveningse haven. Onderweg leer je meer over welke vis duurzaam te noemen is, wat van ver komt en wat uit de Noordzee. Ook kijken we naar hoe er duurzamer gebruik gemaakt kan worden van de zee om aan ijzer- en eiwitrijk voedsel te komen.

 Route 3: Zuivel, vlees en plantaardige eiwitten. (15 km)
Op zoek naar de koeien in de wei, de kippen in de rondeel en wat we rechtstreeks van de boer kunnen eten. In deze lange route rijden we via onder andere enkele buurtinitiatieven, Voedselbos Moerwijk, Haagse Eitjes in Ypenburg naar Leidschendam waar we de koeien op boerderij Akkerlust begroeten om te eindigen bij Kompaan op de Binckhorst.

Route 4: Graan, brood en bier (7 km)
Waar werd vroeger het graan opgeslagen en wat wordt er naast brood nog meer van graan gemaakt? De route voert onder andere langs het Koorenhuis, de Bierkade, Spinozahof, The New Farm, waar gebakken en gebrouwen wordt en eindigt bij een brouwerij in het Energiekwartier met een bijzonder sociale insteek: De Prael.

Meld je snel aan!
Zin om mee te gaan? Meld je hier aan: Voedsel Fiets excursie Den Haag 2 oktober.

De tocht is gratis en op je eigen fiets. De routes beginnen rond 10 uur en eindigen ergens tussen 15:00 en 16:30 uur.

Cookie-instellingen