Landelijke Compostdag: Haal een gratis zak compost! (VERLOPEN)

22-02-2022

Begin

26-03-2022 om 10:00

Einde

26-03-2022 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op zaterdag 26 maart kunnen bewoners een gratis zak compost ophalen bij één van de Haagse stadsboerderijen tijdens de Landelijke Compostdag. Met deze jaarlijkse actie bedankt de gemeente inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft). 

Bewoners kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur 1 zak compost ophalen bij één van de tien stadsboerderijen of bij de educatieve tuinen aan de Kortenbos 10 en de Kornoeljestraat 117. Op is op! 

Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval. Door dit materiaal gescheiden in te zamelen, kan het worden gecomposteerd en opnieuw worden gebruikt: bijvoorbeeld voor het verbeteren van de grond in parken en tuinen. Goed voor het milieu. 

In verschillende wijken in Den Haag wordt het gft-afval huis-aan-huis ingezameld. Is dat in uw wijk niet het geval? Dan kunt u gft-afval wegbrengen naar één van de afvalbrengstations op Plutostraat 1 of de Werf 11P. Of u kunt het zelf composteren. Meer weten over afval scheiden? Kijk op www.denhaag.nl/afvalscheiden

Cookie-instellingen