Nationale bijentelling; tel jij mee?

08-04-2021

Begin

17-04-2021 om 00:00

Einde

18-04-2021 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het is bijna zo ver… de Nationale Bijentelling 2021. Tel jij een half uur in de tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt? Meedoen is eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. Veel succes en plezier met het tellen!

We roepen iedereen in Nederland op om in het weekend van 17 en 18 april een half uur mee te tellen, in de tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Meedoen is eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. Bekijk alvast het bijengidsje zodat je de verschillende bijen kunt herkennen. Op het telformulier Nationale Bijentelling 2021 kun je jouw telling bijhouden.

Behalve in kaart brengen hoe het gesteld is met bijen, willen we er met de Nationale Bijentelling voor zorgen dat meer Nederlanders in actie komen voor de wilde bij. Dit kan al door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon of door een bijenhotel te plaatsen. 

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Meer informatie en aanmelden kan op www.nationalebijentelling.nl.

Cookie-instellingen