De week van de groene tuin

25-03-2021

Begin

30-03-2021 om 00:00

Einde

05-04-2021 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het mooie weer komt eraan en uiteraard wil iedereen daar van genieten in de tuin. Kijk eens naar buiten, hoe ziet jouw tuin er nu uit? Wellicht is het tijd om aan de slag te gaan en de tuin klaar te maken voor de mooie dagen die komen. Beoordeel gelijk even of je niet wat extra stenen kan vervangen voor meer groen, planten of bloemen. Wellicht is het straks dan extra genieten? En komen er ook weer meer vogels en vlinders in de tuin.

Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, de Tuinen van Appeltern en Branchevereniging VHG willen u hierbij, juist in deze moeilijke tijd, helpen. ‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april.

Wat is het doel?
Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal en Tuinen van Appeltern  willen de tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen veroorzaakt door het veranderde klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress en worden tuinen zo belangrijke ecologische stapstenen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Wat kan je verwachten?
Je krijgt elke dag via Facebook en Instagram een praktische  tip van de nationale tuinman Lodewijk Hoeksta waarmee je direct aan de slag kan gaan. Zelf of met je buren! De tips kun je tevens terugvinden op de website www.steenbreek.nl.
Het kost niet veel tijd, het is leuk en niet moeilijk. Maar houd wel enige afstand. Neem hierbij de richtlijnen van RIVM in acht.

Tuintips

Meer informatie staat op: https://steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/

Cookie-instellingen