Natuurwerkdag Nieuwe Scheveningse Bosjes

11-04-2019

Begin

14-04-2019 om 09:45

Einde

14-04-2019 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

 we verzamelen in het Van Pallandthuis, aan de Brusselselaan 15

Vogels vliegen af en aan met takjes, papiertjes en andere schatten. De specht laat zich horen. En 's ochtends gluurt het zonnetje steeds vroeger door de spleten tussen de gordijnen. Het voorjaar komt eraan! Voor ons werk aan de winkel in de Nieuwe Scheveningse Bosjes.

Het broedseizoen is begonnen. Maar er is genoeg te doen. Op 14 april  zaaien we een breed stuk 'bosrand'. Door de helling ligt het stuk grond perfect op de zon. Diverse bijensoorten nestelen er graag in het zand. Bloemen waar bijen en hommels dol op zijn, groeien er fantastisch.

Op de natuurwerkdag van 30 juni lopen we met de boswachter door het bos. Waarom doen we eigenlijk wat we doen? Waar liggen kansen voor het versterken van diversiteit van flora en fauna? En wat betekent dat voor de werkagenda van de natuurwerkgroep? In overleg met de gemeente kijken we naar passende werkzaamheden.

Na de zomer gaan we weer stevig aan de slag. Het broedseizoen is dan voorbij en dat betekent dat we verder gaan met het uitdunnen van esdoorns en sneeuwbes. Op die manier krijgen andere, minder invasieve soorten, ook de ruimte én krijgen bodembedekkers meer kans om te groeien.

Doe je (weer) mee?
De data op een rij: 
Zondag 14 april (aanmelden kan vanaf nu door een mail te sturen naar natuurwerkdag@outlook.com. Vermeld alsjeblieft ook het aantal volwassenen/ kinderen)
Zondag 30 juni
Zondag 22 september
Zondag 13 oktober
Zaterdag 2 november (landelijke natuurwerkdag)

Zien we je zondag? Vanaf 09.45 staan de koffie en thee klaar!  (graag zelf lunch meenemen)

En als altijd: kinderen vanaf vier jaar zijn van harte welkom. Ze werken onder begeleiding van hun ouder(s)/ andere volwassene(n) en op veilige afstand van natuurwerkers die met het stevigere werk aan de slag gaan.

Cookie-instellingen