Doe mee met de Nationale Bijentelling

15-04-2020

Begin

18-04-2020 om 07:00

Einde

19-04-2020 om 23:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In Nederland komen 360 bijensoorten voor. Ruim de helft wordt bedreigd. Help de bij en tel op 18 en 19 april een half uurtje met ons mee. Want hoe meer we weten, hoe beter we kunnen helpen.

In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan wordt bedreigd. En dat terwijl ze onmisbaar zijn. Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van de eetbare gewassen. En dus onmisbaar voor onze voedselvoorziening.

Hoe werkt het?

Doe mee aan de Nationale Bijentelling en tel een half uur alle vliegende beestjes in je tuin of op het balkon. Heb je geen tuin of balkon, tel dan op een andere rustige groene plek in de buurt (NB: let wel op de coronarichtlijnen). Op nationalebijentelling.nl vul je in wat je geteld hebt en kun je de nodige hulp vinden bij het tellen: een bijengidsje, telformulier en teltips.

Op de stadsboerderijen

De stadsboerderijen tellen altijd graag met je mee. Maar helaas is dat nu even niet mogelijk, de kinderboerderij is gesloten vanwege coronamaatregelen. We blijven een goed bijenlandschap wel stimuleren, daarom kun je je uitgebloeide bloembollen toch gewoon bij ons langs brengen als je een frisse neus haalt. Laat ze achter bij het toegangshek, dan vindt de beheerder ze vanzelf.

Meer weten?

Meer informatie over de Nationale Bijentelling, een telformulier en handige tips voor het herkennen van de verschillende soorten bijen vind je op de website nationalebijentelling.nl.

Cookie-instellingen