Hoe groen is ons centrum?

21-03-2019

Begin

18-06-2019 om 19:00

Einde

18-06-2019 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Piano Centraal Station

Onder deze titel organiseert IVN Natuureducatie een wandeling door de binnenstad van Den Haag. Je leert over de inrichting van de openbare ruimte en hoe groen daarin een plek krijgt, maar ook over vergroeningsacties van bewoners die bijdragen aan de leefbaarheid van hun wijk  en over stadsnatuur.

De verstedelijking is een groot maatschappelijk thema. Mensen vestigen zich weer vaker in de grote steden, waardoor het steeds drukker en voller wordt. Kinderen groeien op in steden vol bakstenen, waar hun afstand tot de natuur groot is. Deze wandeling heeft als doel om groen dichterbij Haagse bewoners te brengen en mensen actief te laten meedenken over en meewerken aan een omgeving die mooier en groener en ook leuker en vriendelijker kan worden. 

In deze interactieve wandelingen denken wij na over onze woon- en werkomgeving en welke rol wij hierin spelen. Op welke manier kunnen wij  bijdragen aan een leefomgeving die groener en duurzaam kan zijn, en welke (soms tegengestelde) belangen spelen hierbij?

Zo kunnen wij ons bewust worden van onze rol en de manier waarop wij met onze omgeving om kunnen en willen gaan. Stadsnatuur inspireert, is goed voor ons en draagt zorg voor een duurzame stad, waar niet alleen wij, maar ook allerlei planten en dieren zich thuis voelen.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en start in het Centraal Station bij de piano.  Onderweg staan we op een aantal plekken stil om samen te bespreken hoe we het huidige groen beleven en waar meer groen wenselijk is om het centrum aantrekkelijker te maken.

Praktische informatie:

  • Datum en tijd: 18 juni om 19.00 uur
  • Startlocatie: Station Den Haag centraal, bij de piano
  • Kosten: geen
  • Aanmelden: vóór 13 mei resp. 11 juni 2019 bij Linda Thorarinsdottir per mail: lindath@kpnmail.nl.
Cookie-instellingen