Nacht van de nacht in het Zuiderpark

19-10-2018

Begin

27-10-2018 om 20:00

Einde

27-10-2018 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In en om de Heimanshof, Zuiderpark, Anna Polakweg 7, Den Haag

Het is wintertijd! Kom je ook naar het Zuiderpark om het donker te voelen en ervaren? Ga op pad met een natuurgids en gebruik al je zintuigen. Ervaar het nachtelijke leven in de natuur in de Heimanshof. Of luister naar een duister verhaal bij kampvuur. Kijk snel naar het programma!

Ben je 9 jaar of ouder en heb je zin in een spannende activiteit? Dan moet je zeker deelnemen aan de Nature Escape Room. In deze Escape Room bijt je je in teams van 4 tot 6 mensen vast in pittige puzzels en natuurraadsels.

Ook kun je de fotografieworkshop ‘Lightpainting’ volgen.

Door middel van een lange sluitertijd, waarbij je tijdens het fotograferen figuurtjes tekent of een woord schrijft met bijvoorbeeld een zaklamp, maak je je eigen lichtschilderij.

Benodigdheden: camera met handmatige instelmogelijkheden, bij voorkeur een statief.

Programma: 

19.30 - 20.00 uur: Inloop in het Veldwerkcentrum met koffie/ thee/ limonade/ koekjes 

20.00 - 21.00 uur: Start nachtwandelingen met verhaal (Heimanshof & boerenerf) 

20.15 - 21.00 uur: Workshop ‘Ligthpainting 

21.15 - 22.00 uur: Workshop ‘Lightpainting’ 

20.00 - 22.00 uur: Nature Escape Room – Let op: Er is plek voor 5 teams!

Deelname aan de Nacht van de Nacht is gratis. Het aantal deelnemers aan de activiteiten is beperkt, dus geef je van tevoren op via: struinnatuureducatie@gmail.com

Geef in je mail even aan met hoeveel personen je waar aan mee wilt doen: De nachtwandeling, Nature Escape Room (min. 4 personen en vanaf 9 jaar) en/ of de workshop ‘Lightpainting’.

Meer informatie
Voor de 13e keer alweer organiseren de provinciale Milieufederaties met al hun partners op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. Tijdens de Nacht van de Nacht kun je in en om de Heimanshof in het Zuiderpark het donker op verschillende manieren ervaren

De Nacht van de Nacht in het Zuiderpark wordt georganiseerd door Naar buiten! in samenwerking met Milieu-educatie en IVN Den Haag.

Meer weten? Kijk op de website van nacht van de nacht.

Cookie-instellingen