Vakjury kiest Den Haag als “Groenste stad van Nederland”

20-09-2017 0 reacties

De gemeente Den Haag is vandaag door een jury van groene experts uitgeroepen tot winnaar van ‘goud’ in de nationale groencompetitie, de Entente Florale. Een vakjury beoordeelt in deze competitie het groenbeleid en de uitvoering daarvan en de winnaar wint de titel “Groenste stad van Nederland”.

Vakjury kiest Den Haag als “Groenste stad van Nederland”

Waalwijk heeft een ‘zilveren’ plek gewonnen en Leidschendam-Voorburg en Purmerend kregen brons. De gemeente Den Haag is trots op deze eerste plek maar wil ook graag van Hagenaars weten wat zij nu zo bijzonder vinden aan Haagse groen. We roepen hen op om hun mooiste film of foto van hun favoriete groene plek met ons te delen. De mooiste filmpjes en foto’s winnen groene prijzen.

Groen en Den Haag horen bij elkaar
Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD): “Geweldig dat experts Den Haag uitroepen tot de “Groenste stad van Nederland”. Groen en Den Haag horen bij elkaar. Bovendien is dit een enorme waardering voor al die vrijwilligers en medewerkers van de gemeente die in het Haagse groen werken. We blijven de stad stap voor stap mooier en groener maken.”

Fotografeer of film jouw favoriete groene plek in Den Haag en win mooie prijzen!
Het is een eer dat Den Haag deze prijs heeft gewonnen. Maar Den Haag telt natuurlijk maar liefst 500.000 winnaars  die dagelijks gebruik maken van het groen in de stad. De gemeente roept Hagenaars dan ook op om hun favoriete groene plek in Den Haag te filmen of te fotograferen. We willen ook graag weten waarom dit jouw favoriete groene plek is! De origineelste inzendingen winnen mooie prijzen. Ook nodigen we Hagenaars graag uit om in en rond de herfstvakantie het Haagse groen in al zijn herfstkleuren te ontdekken! Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd. Het overzicht van de groene activiteiten rond de herfstvakantie volgt snel!

Bekijk de website voor meer informatie over de groencompetitie.or meer informatie over de groencompetitie.

(Foto: Jurjen Drenth)

0  reacties

 
 

Een momentje...